Beste makelaar van Nederland: hoe kunt u makelaars vergelijken?

De beste makelaar van Nederland kan uw woning verkopen of u helpen uw droomwoning te kopen. Maar wie is die beste en hoe maakt u een keuze uit het aanbod?

De beste makelaar van Nederland bezit natuurlijk alle belangrijke eigenschappen. En met de jaarlijkse verkiezing van de beste van Nederland ontstaat er een steeds beter beeld van waar die specialist aan moet voldoen. 

Belangrijke eigenschappen

We hebben de belangrijkste eigenschappen verzameld. Dit zijn de criteria waarop de beste makelaar wordt gekozen. Dus wilt u zelf een vergelijking en keuze maken? Dan is het verstandig om hier rekening mee te houden:

 • Enthousiasme naar de klant
  Een goede makelaar is enthousiast, in eerste instantie naar u als klant. En vervolgens naar potentiële kopers, die indirect ook een klant zijn natuurlijk. Dit draagt bij aan het succes om de woning te verkopen. 
 • Snelheid van reageren
  Het kan er op de woningmarkt soms heel verhit aan toegaan. Het is dan belangrijk om snel te reageren. Dit voorkomt onnodige vertragingen. En belangrijker nog, het neemt een belangrijke mate van frustratie weg bij alle betrokkenen. 
 • Nakomen van afspraken
  De afspraken die een makelaar maakt moeten worden nagekomen. Er is niets zo vervelend al een belofte die weinig tot niets waard blijkt te zijn. Ervaren en goede makelaars blijken te handelen volgens de beloften die ze doen. 
 • Creativiteit in oplossingen
  De beste makelaar van Nederland is ondertussen creatief, als het gaat om de oplossingen. Is er een andere verkoopstrategie nodig? Of lukt het om de woning toch positief te presenteren ondanks eventuele minpunten?
 • Marktkennis in de regio
  De beste makelaar van Nederland heeft bovendien specifieke kennis van de regio. Dat maakt het helaas lastig om een internet makelaar te kiezen, die vaak landelijk actief is. 

Gebruik de bovenstaande eigenschappen om makelaars te vergelijken. Het helpt de beste van Nederland te vinden. Dus let op zowel de kennis van de markt, de snelheid waarmee een makelaar reageert en vraag naar creativiteit. Een eerste gesprek ter kennismaking is vaak gratis. Het is een goed moment om de eigenschappen te toetsen. 

Beste makelaar van Nederland

Zoekt u de beste makelaar van Nederland? Houd er rekening mee dat u daar niet altijd de laagste courtage of prijs voor betaalt. Hier staat tegenover dat u kunt rekenen op goede service en begeleiding. En dat de makelaar bijvoorbeeld kan helpen de onderhandelingen zo goed mogelijk af te ronden. Op die manier verdient een makelaar zich in de praktijk vaak eenvoudig terug. Een hogere verkoopprijs (of een lagere aankoopprijs door een aankoopmakelaar) zorgt ervoor dat u onderaan de streep toch voordelig uit bent.