Tarief van de makelaar: hoeveel kost het ?

Wat is het tarief van een makelaar als u een woning wilt verkopen? Of als u juist van plan bent een woning te kopen? Het is in de beide gevallen verstandig om een specialist in te schakelen.

Een makelaar berekent natuurlijk een tarief. Het gaat om de courtage, voor de aankoop of verkoop van de woning. In ruil daarvoor kunt u rekenen op de professionele expertise. Een goede makelaar koopt aan of verkoopt. En begeleidt u tijdens het proces, zodat u daar minder omkijken naar heeft. Of om ervoor te zorgen dat de woning voor een zo hoog mogelijke prijs kunt verkopen. Er zijn allerlei redenen om een makelaar in te schakelen en daarvoor het tarief te betalen. 

Percentage van de verkoopprijs

Het tarief van de makelaar bestaat meestal uit een percentage op basis van de verkoopprijs. Het gaat bij makelaars over het algemeen om 1 tot 2 procent. 

U betaalt de courtage aan de makelaar doorgaans achteraf, bij de notaris. Als het huis van eigenaar wijzigt wordt er afgerekend met de makelaar, dus betaalt u daarvoor ook het tarief.

Let op: de courtage van een makelaar is helaas niet aftrekbaar. Dat betekent dat u het tarief dat er wordt berekend niet kunt opvoeren tijdens de aangifte inkomstenbelasting.

Als makelaar in Goes berekenen we natuurlijk een scherp tarief voor de verkoop van een woning. En zoekt u hulp bij het kopen van een huis? Ook daarmee proberen we u op een voordelige manier van dienst te zijn. 

Verkoop en uitgebreide dienstverlening

Een makelaar die verkoopt of aankoopt doet ondertussen natuurlijk veel meer dan dat. Het gaat om de volledige voorbereiding, de begeleiding en uiteindelijk de afronding die soepel moet verlopen. 

Met een goede makelaar in bijvoorbeeld Goes weet u zeker dat het proces zonder problemen verloopt. We helpen u de droomwoning te vinden waar u naar op zoek bent. Of we verkopen uw huidige woning voor een zo hoog mogelijke prijs. Bovendien begeleiden we waar dat nodig is, bijvoorbeeld door de juridische zaken op de achtergrond in de gaten te houden. 

Tarief van de makelaar

En bent u benieuwd naar het tarief van de makelaar zoals wij in Goes? U kunt online een vrijblijvende offerte aanvragen. Geef ons aan of u uw woning wilt verkopen of dat u bijvoorbeeld een mooi huis op het oog heeft.

Wij brengen een vrijblijvende offerte uit. Daarin leest u het tarief dat we als makelaar berekenen. En het geeft precies aan op welke manier we u van dienst zullen zijn. U weet op die manier precies waar u aan toe bent, op basis van het tarief dat we als makelaar in Goes berekenen.