U wilt een internetmakelaar vergelijken: hoe doet u dat? De online makelaar werkt net iets anders dan een traditionele specialist. Dat vraagt dus ook om een iets andere vergelijking. We helpen u daar graag bij, om op die manier de beste makelaar op internet te vinden.

3 tips om te vergelijken

Benieuwd wat er belangrijk is om een internetmakelaar te vergelijken? We delen 3 tips, door te letten op:

  • Wat doet de makelaar?
  • Wat moet u zelf doen? 
  • Welke prijs betaalt u?

Wat doet de makelaar?

Het is bij internetmakelaars belangrijk om goed te kijken naar wat ze voor u zullen doen. In de meeste gevallen zal de makelaar bijvoorbeeld het voorlopig koopcontract opstellen en voor die tijd de onderhandelingen voeren. Dat zijn ingewikkelde processen die vragen om ervaring, dus het is prettig om daar een makelaar bij te hebben.

En kan de makelaar u bijvoorbeeld helpen met de beschrijvende tekst en het plaatsen van de woning op websites zoals Funda? Dat scheelt u tijd, én het zorgt ervoor dat er een professional meekijkt. Houd er rekening mee dat dit minder gebruikelijk is bij een online makelaar.

Wat moet u zelf doen? 

U kunt de internetmakelaar vergelijken door ook goed te kijken naar wat u zelf moet doen. U bespaart waarschijnlijk op de kosten, dus de kans is groot dat u zelf foto’s maakt van de woning en daar een beschrijvende tekst bij schrijft. Bovendien zorgt u zelfs voor de bezichtigingen en de rondleiding door de woning. En stellen potentiële kopers vragen over de woning? Dan zal u die ook zelf beantwoorden.

internetmakelaar vergelijken - zo doe je dat

Zorg ervoor dat u goed weet welke taken voor uw eigen rekening komen. U kunt de internetmakelaar vergelijken door goed te kijken naar de ondersteuning en begeleiding die ze wel en niet aanbieden. Op die manier wordt soms beter duidelijk waarom er sprake is van verschillende tarieven.

Welke prijs betaalt u?

Let ten slotte op de prijs en de tarieven om de internetmakelaars te vergelijken. Vergelijk internetmakelaars door goed te kijken naar het tarief dat u betaalt, en of het gaat om een vast of variabel tarief. Hoeveel betaalt u sowieso? En is er sprake van aanvullende pakketten? Bepaal op die manier wat het onderaan de streep kost om de online specialist in te schakelen.

Internetmakelaar vergelijken: zo doet u dat

Gebruik de bovenstaande tips om de internetmakelaar te vergelijken. Dat voorkomt dat u belangrijke informatie over het hoofd ziet. In plaats daarvan maakt u een goede vergelijking. Houd rekening met wat de makelaar doet, wat u moet doen en met welke prijs u onderaan de streep betaalt.

Ontvang gratis makelaarsoffertes!