Waarschuwing tekens die je niet mag negeren bij het kopen van een woning

De huizenmarkt is vaak ruig voor mensen die willen investeren in een nieuw huis of bestaande bouw. Dit is meestal een van de redenen waarom de meeste mensen het gevoel hebben dat ze meteen een bod moeten uitbrengen, zodra ze een woning vinden die ze leuk vinden. Het kopen van een huis is echter een serieuze investering die zeer zorgvuldig moet worden overwogen. Voordat u een huis koopt dat u bevalt, is het belangrijk om het huis met een aankoop makelaar te inspecteren, zelfs als het er goed uitziet. Hoewel er enkele tekortkomingen zijn die u over het hoofd kunt zien, zoals verouderde apparaten, zijn er enkele die gewoon een deal breaker zijn, namelijk het :

Het dak
Hoewel de meeste daken meer dan 30 jaar meegaan, kunnen slecht geïnstalleerde daken of dakbedekking materialen van slechte kwaliteit ertoe leiden dat het huis eerder een dak vervanging nodig heeft. Het is belangrijk om de verkoper te vragen hoe oud het dak is en uw eigen inspectie uit te voeren om de staat van het dak en het afvoersysteem vast te stellen.
Als de verkoper je vertelt dat ze de inspectie voor je hebben voltooid, sta er dan op om er zelf een te doen. Het kan zijn dat u iets opmerkt dat hun inspecteur niet heeft opgemerkt in hun eindrapport.
Als u toch het dak moet vervangen, kan dat voldoende reden zijn om een ​​verlaging van de vraagprijs van de woning te vragen. Omdat het dak een aanzienlijk deel van uw budget kan kosten, moet u ervoor zorgen dat u een gerenommeerde aannemer inschakelt zodra u besluit het dak te laten vervangen. Zoals elke professionele dakdekker kan uitleggen, kan een goede dak- en gootinstallatie de levensduur van uw dak helpen verlengen en ervoor zorgen dat u het meeste uit uw nieuwe dak haalt.

Het Sanitair
Hoewel we de faciliteiten elke dag gebruiken, denken veel mensen niet al te veel na over het sanitair onder hun huis. Problemen met sanitair zijn op het eerste gezicht misschien niet duidelijk, en dit maakt ze zo zorgwekkend. Er kunnen tekenen zijn van lekken, zoals doorgezakte vloeren, watervlekken en schimmel, maar de meeste andere problemen zijn vaak verborgen.
Sanitair reparaties of de revisie van een sanitair systeem kunnen kostbaar zijn en daarom moet u een gekwalificeerde loodgieter een grondige inspectie van het systeem laten uitvoeren. Onthoud dat gesprongen leidingen en andere sanitaire problemen het hele huis zullen beïnvloeden zodra ze erg genoeg zijn en als het sanitair te ver weg is, is het het beste om een ​​ander huis te zoeken.

De elektrische installatie van de woning
Oudere huizen hebben vaak oudere of verouderde elektrische systemen, wat meestal prima is als de bedrading door een elektricien in orde is bevonden. Als het elektrische systeem echter enkele decennia niet is geïnspecteerd of bijgewerkt, kan dit brandgevaar opleveren.
Als uw elektricien vaststelt dat de bedrading moet worden gereviseerd, heeft u de mogelijkheid om een ​​prijsverlaging aan te vragen. U kunt er ook voor zorgen dat de kosten van de noodzakelijke reparaties of revisie door de verkoper worden afgehandeld.

Vergelijk de beste makelaar offertes uit de regio

Niemand wil een huis kopen en vervolgens veel tijd investeren om het leefbaar te maken. Hoewel de drie hierboven besproken kwesties niet de enige zaken zijn waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een huis, zijn ze de belangrijkste deal breakers en goede redenen om een makelaar in de hand te nemen die u begeleid.

Immers geld besparen op een goede makelaar lijkt interessant, maar dan krijgt u er wel een paar valkuilen voor terug.

Op onze site kunt u makelaars vergelijken die u met verstand van zaken een succesvolle aankoop óf verkoop realiseert.