Makelaar in Goes: wie krijgt uw huis het snelst en best verkocht?

Welke makelaar in Goes krijgt uw huis het snelst en best verkocht? Een huis is voor velen de grootste aan- en verkoop in hun leven, dus dat doet u waarschijnlijk maar zeer zelden. Hoe kiest u zonder verdere ervaringen met makelaars de juiste partij? Het kan best lastig zijn om makelaars met elkaar te vergelijken.

Wij leggen u uit waar u allemaal op moet letten en wat de belangrijke onderscheidende eigenschappen zijn. Hoe weet u zeker dat een makelaar u goed zal begeleiden, scherp over de verkoopprijs onderhandelt en u toch op een voordelige manier van dienst zal zijn? Wij kennen de markt voor makelaars in Goes, dus leggen u graag uit hoe u daar de beste keuze uit maakt.

Over de makelaar in Goes

Uw makelaar in Goes moet betrouwbaar zijn, transparant werken en goed weten hoe de (lokale) woningmarkt in elkaar zit. Het zijn zomaar een paar eigenschappen die de beste makelaars laten bovendrijven.

Controleer daarom in ieder geval:

 • Lidmaatschap bij NVM of een andere branchevereniging
  De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) is de grootste makelaarsvereniging van Nederland. Andere bekende brancheverenigingen zijn VBO en VastgoedPro. Is de makelaar daar aangesloten? Dat straalt vertrouwen uit en garandeert een professionele werkwijze.

Tip: makelaars binnen dezelfde branchevereniging werken veelal samen. Als ze uw huis verkopen kunnen ze de woning al in een vroeg stadium onder de aandacht brengen bij andere aangesloten makelaars (en hun klanten die een nieuwe woning zoeken).

 • Ervaring en werkgebied
  Heeft de makelaar in Goes vooral lokaal ervaring op de woningmarkt? Of is het werkgebied veel groter, waardoor het misschien lastig is om de specifieke wijken en buurten goed te leren kennen? Beoordeel het werkgebied en kies bij voorkeur voor een lokale specialist. Een makelaar kan u op die manier helpen de juiste (vraag)prijs voor uw woning te bepalen en woningzoekenden aan te spreken op basis van de populaire wensen.

Betrokken begeleiding

Een huis verkopen is een grote stap, die u misschien zelfs voor de eerste keer zet. Betrokken begeleiding is van grote waarde, om te voorkomen dat u belangrijke informatie over het hoofd ziet. Dat vraagt om een makelaar die goed bereikbaar is, iets dat u kunt controleren aan de hand van de:

 • Openingstijden
  Is de makelaar in Goes ook buiten kantoortijden bereikbaar? Het kan in combinatie met een fulltimebaan lastig zijn om tijdens kantooruren af te spreken of contact op te nemen. Dan is het prettig om ook ’s avonds of in het weekend even te kunnen bellen of zelfs bij elkaar te komen. Sommige makelaars bieden ruime openingstijden of zijn extra flexibel voor klanten die ze begeleiden bij de verkoop van hun woning.
 • Sociale media
  Is het makelaarskantoor actief op sociale media? Dit laat zien dat de makelaar het digitale tijdperk begrijpt. Misschien kijkt of keek u zelf regelmatig op websites zoals Funda.nl om een nieuwe woning te vinden. Anderen doen dat ook, dus makelaars die online en op sociale media actief zijn kunnen de mogelijkheden en online doelgroep zo goed mogelijk benutten.
 • Contactmogelijkheden
  De sociale media bieden extra mogelijkheden om contact op te nemen. Kies bovendien een makelaar die u zonder problemen kunt bellen, die u een bericht kunt sturen via WhatsApp of waarmee u via Facebook, Twitter of Instagram even contact kunt opnemen als dat beter uitkomt.

Tip: probeer de contactmogelijkheden bovendien alvast een keer uit. Stuur een WhatsApp buiten kantooruren of bel in het weekend op en ervaar zelf of de makelaar bereikbaar is. Dat voorspelt het best hoe het contact zal verlopen als u de makelaar in Goes eenmaal heeft gekozen.

Kosten voor de verkoop

Niet onbelangrijk zijn de kosten voor de verkoop. U betaalt de makelaar in Goes een courtage. Het is een vergoeding voor de verkoop van uw woning, vaak op basis van een percentage van de verkoopprijs.

 • Vergelijk offertes
  Vraag online meerdere offertes aan van makelaars in de buurt. We verzamelen gecontroleerde en ervaren makelaars, die u zo snel mogelijk zullen aangeven wat de kosten zijn voor de verkoop. Let op het percentage en eventuele voorwaarden in relatie tot de snelheid van de verkoop.
 • Verwachting van de snelheid
  Sommige makelaars bieden korting bij een tragere verkoop, dus als dat niet in één keer lukt zoals gedacht. Vindt u het belangrijk dat u de woning samen met de makelaar snel kunt verkopen? Of bent u aan de andere kant op zoek naar de laagste prijs? Houd er rekening mee dat hier voorwaarden aan verbonden kunnen zijn.

Tip: stel makelaars gerust een paar vragen over de offerte. Vraag ze bijvoorbeeld naar uitzonderingssituaties of naar wat er gebeurt als het niet lukt om de woning binnen een paar maanden te verkopen. Soms lukt het zelfs om over het tarief te onderhandelen, bijvoorbeeld als u verwacht dat de woning makkelijk te verkopen zal zijn.

Kies de beste makelaar in Goes

Met de bovenstaande tips kiest u de beste makelaar in Goes. Gebruik de informatie om een beter beeld te krijgen van wie u zou kunnen helpen bij de verkoop van uw woning. Na het aanvragen van de offertes is het verstandig om een keer met de makelaar af te spreken. Of met meerdere makelaars, zodat u zelf kunt ervaren met wie u de beste klik heeft.

Het is gebruikelijk om even de tijd te nemen om een goede makelaar te kiezen. Spreek bij voorkeur een keer bij de makelaar op kantoor af, of doe dat bij u thuis. Ervaar hoe het gesprek verloopt en of u daar een goed gevoel bij heeft. Gebruik daarnaast de bovenstaande tips om te controleren of het makelaarskantoor alles goed op orde heeft. Op die manier kiest u de makelaar in Goes die u helpt om uw woning snel en voor de juiste prijs te verkopen.