Wie is de beste online makelaar en hoe maakt u daar eigenlijk een keuze uit?

Er zijn meerdere manieren om te bepalen welke makelaar het best bij u past. En is het een online makelaar? Dan is het de moeite waard om goed te kijken naar de aangeboden diensten. Een full-service makelaar zal waarschijnlijk een hoger tarief berekenen dan een makelaar die alleen online meekijkt.

En kiest u voor een NVM-makelaar of een makelaar aangesloten bij VBO of VastgoedPro? Dat biedt mogelijkheden als het gaat om kwaliteit, maar het kan ook leiden tot hogere kosten. Dat maakt het interessant om online een vergelijking te maken. Bijvoorbeeld als u zoekt naar de beste online makelaar in Goes en omgeving. 

NVM, VBO en VastgoedPro

Waarschijnlijk komt u regelmatig de termen NVM, VBO en VastgoedPro tegen. Het zijn de drie grootste makelaarsverenigingen in Nederland. Veel van de makelaars zijn bij hen aangesloten. Dat betekent dat ze werken volgens de standaarden en kwaliteitsrichtlijnen van de verenigingen.

Het is geen vereiste om een makelaar te kiezen die lid is van een vereniging. Ook andere (online) makelaars kunnen een heel goede keuze vormen. Daarom is het de moeite waard om de beschikbare makelaars online op uw gemak te vergelijken.

Beste online makelaar

Vanuit de vergelijking vindt u de beste online makelaar. Kijk goed naar het tarief dat u betaalt, net als de diensten die u daarvoor krijgt.

Dus gaat u voor het eerst een huis kopen? Of gaat u doorstromen en heeft u het dus al een keer meegemaakt? In het tweede geval is de beste makelaar waarschijnlijk goedkoper. U heeft namelijk minder begeleiding nodig dan de eerste keer.