Welke internetmakelaar is de beste keuze als u uw huis wilt verkopen? Het kan best lastig zijn om een keuze te maken. De beste internetmakelaar scoort goed op een aantal verschillende factoren. Daarom zetten we die voor u op een rij.

Vergelijking: begeleiding, prijs en ervaring

De beste internet makelaar zorgt voor precies de begeleiding die u wilt (of het gebrek daaraan), berekent een scherpe prijs én heeft veel ervaring. Dat zijn de drie factoren die het verschil maken:

  • Begeleiding
  • Prijs
  • Ervaring

1. Begeleiding

Een internetmakelaar kiest u misschien niet vanwege de uitgebreide begeleiding. Het is geen makelaar die bij u langskomt en met u de wensen en mogelijkheden bespreekt. In plaats daarvan bent u juist van plan om een aantal dingen zelf te doen.

Kijk dus goed op welke manier de internetmakelaar te werk gaat. Maakt u bijvoorbeeld zelf de foto’s en kunt u de kopers rondleiden als ze de woning willen bekijken? Hoe werkt het als u een advertentie wilt laten plaatsen, bijvoorbeeld op Funda? Het zijn belangrijke zaken om op te letten.

2. Prijs

Je wilt natuurlijk een scherpe prijs betalen, welke internetmakelaar u ook kiest. De beste is misschien niet de goedkoopste, dus kijk goed naar de werkwijze. Vergelijk in ieder geval de drie goedkoopste aanbiedingen. Op die manier krijgt u een goed beeld van de verschillen, om daar een keuze uit te maken.

3. Ervaring

Let ten slotte op de ervaring als u de beste internet makelaar wilt kiezen. Hoeveel huizen heeft de makelaar al verkocht, het liefst bij u in de regio? Of van een vergelijkbaar type?

Welke internetmakelaar moet ik kiezen?

Vraag de makelaar naar ervaringen met woningen zoals die van jou. Aan het gesprek merkt u of de makelaar hier vaak mee te maken heeft of dat dit relatief nieuw is. Vraag door naar de werkwijze en naar de verwachtingen. Een goede makelaar kan u prima vertellen hoe het ongeveer zal gaan en wat er gebruikelijk is. Op die manier weet u zeker dat u kiest voor een online makelaar die voldoende ervaring heeft om u te begeleiden. 

Welke internetmakelaar? Wij helpen u 

Dus twijfelt u welke internetmakelaar de beste optie is om in te schakelen? Gebruik de bovenstaande tips om een keuze te maken uit de specialisten die er beschikbaar zijn. Sowieso is het een goed idee om meerdere opties met elkaar te vergelijken. U weet dan zeker dat u niets over het hoofd ziet. Bovendien betaalt u waarschijnlijk een scherpe prijs voor de diensten en begeleiding waar u wél gebruik van wilt maken.