U wilt online makelaars vergelijken: hoe pakt u dat aan? Het is vooral belangrijk om rekening te houden met de verschillen ten opzichte van een niet-online makelaar.

Dus wilt u meerdere soorten makelaars vergelijken? U kunt alleen de courtage van alleen online of alleen niet-online makelaars vergelijken. Dat voorkomt een scheve vergelijking, waarbij de kwaliteit niet goed tot z’n recht komt. 

Het is bijvoorbeeld belangrijk om er rekening mee te houden dat de online makelaar een andere aanpak heeft dan de specialist die naar u toe komt voor een kennismakingsgesprek. We zetten een paar van de verschillen voor u op een rij.

Makelaar vergelijken: online tips

Dus wilt u online makelaars vergelijken? Aan de hand van deze drie verschillen gebruikt u de beste tips om een keuze te maken:

  • Begeleiding via video
  • Handige tips en extra’s
  • De laagste prijs

1. Begeleiding via video

Zal de online makelaar u begeleiden via video? Het is geen makelaar die bij u op bezoek komt, maar het komt er wel dicht bij in de buurt. Via video laat het meeste zich goed uitleggen. Bovendien heeft u de kans om vragen te stellen over het proces of over specifieke zaken.

Kijk bij de vergelijking goed hoe vaak de makelaar beschikbaar is, en hoe lang. Gaat het om lange gesprekken over de ins, outs en details? Of om een korte meeting voor een update van de huidige status?

2. Handige tips en extra’s

Goede online makelaars laten zien dat ze extra’s aanbieden en bijvoorbeeld tips delen. Dus is er op de website veel informatie beschikbaar of kunt u rekenen op extra’s? Het is een goed idee om daar rekening mee te houden in de vergelijking van de verschillende specialisten. Zo voorkomt u dat u kiest voor een goedkope makelaar die daarna weinig waarde toevoegt.

3. De laagste prijs

Ten slotte is de prijs natuurlijk interessant. U kunt online makelaars vergelijken door te letten op de tarieven die zij daarvoor berekenen. Soms is het aanbod van twee makelaars min of meer hetzelfde. In dat geval is het een goed idee om de laagste prijs te kiezen. Dat bespaart kosten, terwijl het aan de andere kant niet ten koste hoeft te gaan van de kwaliteit.

Online makelaars vergelijken

Dus, wilt u online makelaars vergelijken? Aan de hand van de bovenstaande drie tips krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden. Het laat zien waar u op moet letten en hoe de makelaars van elkaar verschillen. Houd daar rekening mee, om niet voor verrassingen te komen te staan. Zorg er in plaats daarvan voor dat u goed weet waar u op moet letten. 

Tip: stel eerst voor uzelf vast wat u prettig vindt. Wilt u de makelaar graag persoonlijk ontmoeten en het huis laten zien? Of vindt u het prima om dat online en meer efficiënt te doen?