Je wilt makelaars vergelijken op kwaliteit. Dat kunt u eenvoudig online doen, ook als u wilt kijken naar meer dan de kosten alleen.

Wij leggen u uit hoe u verder kijkt dan alleen de courtage. Natuurlijk is een lage prijs mooi meegenomen. Maar, gaat dat aan de andere kant niet ten koste van de kwaliteit van de begeleiding en het advies? 

Kijk verder dan de courtage

Kijk in eerste instantie even naar de prijs, maar kijk ook vooral verder. Het gaat om veel meer dan dat, omdat de makelaar u ook moet begeleiden. Dat voorkomt dat u zelf moet uitzoeken hoe een koopcontract werkt en wat er gebruikelijk is tijdens de onderhandelingen. En doet u zelf de bezichtiging? Dan kan het best lastig zijn om op zowel de technische details als de algehele indruk te letten.

Kijk dus vooral verder dan de prijs die u betaalt om een makelaar in te schakelen. Zo zorgt u ervoor dat u zeker weet dat u een eerlijke courtage betaalt voor een specialist die u goed kan helpen.

Vergelijken: 3 handige tips

En wilt u de verschillende makelaars vergelijken op kwaliteit? Dit zijn drie belangrijkste aspecten:

  • Vergelijk de verenigingen
    Kijk goed naar de vereniging(en) waar de makelaars zijn aangesloten. De grootste is de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Daarnaast kunnen makelaars aangesloten zijn bij bijvoorbeeld VBO en VastgoedPRO. Vergelijk de verenigingen en ontdek op die manier hoe makelaars professionaliteit garanderen. 
  • Vraag naar ervaringen in de buurt
    Misschien hebben anderen in de buurt wel ervaringen met een van de makelaars in de regio. Vraag ze naar hun ervaringen en probeer die met elkaar te combineren. Is er een makelaar bij die goede kwaliteit biedt, dus die de moeite waard is om te vergelijken?
  • Zoek op internet naar reviews
    Ten slotte is het de moeite waard om online naar reviews te zoeken. Of online een vergelijking te maken, om vervolgens 3 makelaars te selecteren. Zo maakt u een goede keuze, waarbij u zeker weet dat u niets over het hoofd hebt gezien. 
Makelaars vergelijken op kwaliteit

Makelaars vergelijken op kwaliteit

Wilt u makelaars vergelijken op kwaliteit? Dan is het belangrijk om verder te kijken dan de courtage alleen. Een lage prijs is alleen interessant als u wel kunt rekenen op een makelaar die u er goed mee kan helpen. Voorkom dus dat u zich laat verleiden tot een scherpe aanbieding, waarna u merkt dat de begeleiding niet naar wens is.

Met onze tips weet u precies waarop te letten, om zeker te weten dat u de makelaars kunt vergelijken op kwaliteit. Zelfs als u iets meer betaalt is dat normaal gesproken geen probleem. De kans is groot dat de makelaar dat tijdens de onderhandelingen weer voor u terug zal verdienen.