U ruimt het huis netjes op, maakt wat mooie foto’s, plaatst ze online, zet een appeltaart in de oven, ontvangt bezichtigers en onderhandelt over de vraagprijs. Voilà, een huis verkopen zonder makelaar lijkt zo gek nog niet. Ondanks dat makelaardij een vrij beroep is en iedereen zich dus een makelaar mag noemen, is het niet zo gemakkelijk als de meeste mensen denken.

Wij geven 3 redenen waarom uw huis zélf verkopen af te raden is.

1. Uw huis zelf verkopen en zo geld besparen? Dat is nog niet zo zeker

We horen u denken: mijn huis verkopen zonder makelaar bespaart een hoop geld! Wat als we vertellen dat dat nog niet zo zeker is? U betaalt een makelaar namelijk voor kennis, professionaliteit en ervaring. Besparen op die kosten, betekent dus ook besparen op deze kwaliteiten. En die kwaliteiten? Dát zijn de succesfactoren voor een hogere vraagprijs, interessantere biedingen en zo de hoogste verkoopprijs.

Kent u namelijk de marktwaarde voor uw woning, bent u een kei in onderhandelingen en blijft u te allen tijde professioneel? Dat biedt een makelaar! Uw huis verkopen zonder makelaar kan dus geld besparen, maar weegt vaak niet op tegen wat de skills van een goede makelaar opleveren.

zelf je woning verkopen

Makelaarverkenner.nl zorgt ervoor dat u tot wel 42% op uw makelaarskosten kunt besparen door de meest interessante makelaar offertes te vergelijken. Waarom zou u het allemaal zelf oppakken?

2. Bent u ook ’thuis’ in de administratieve en juridische rompslomp?

Uw huis zelf verkopen brengt meer met zich mee dan een bezichtiging en handje klap. Wat heeft u nodig om de koop rond te maken? Wat komt er in het (voorlopig) koopcontract te staan, met welke wetgeving hebben beide partijen te maken en ga zo maar door. Het is niet voor niets dat deze documenten altijd zo lang en ingewikkeld lijken: er zijn ontzettend veel zaken om rekening mee te houden als u ervoor kiest uw huis te verkopen zonder makelaar.

Een makelaar neemt de verantwoordelijkheid voor de administratie rondom de verkoop van uw huis, zorgt voor een van A tot Z kloppend koopcontract en regelt het juridische gedeelte van de (ver)koop. En als we dan toch weer kijken naar het puntje geld besparen, wil u er niet aan denken wat er mis kan gaan met een nulletje te veel of te weinig, een komma verkeerd of niet voldoende dekkende voorwaarden.

3. Ingeschreven woningzoekenden, het netwerk en de publiciteit: dat loopt u mis door uw huis te verkopen zonder makelaar.

Een huis verkopen zonder makelaar zorgt er daarnaast voor dat ook de presentatie en publiciteit op uw to do list komen te staan. Goede en gunstige foto’s, het oog voor detail, de opmaak van advertenties en het schrijven van een ijzersterke beschrijving van iedere ruimte in uw huis: voor een makelaar is dit gesneden koek, maar voor u misschien een flinke uitdaging!

huis zelf verkopen

Daarnaast heeft een makelaar een enorm netwerk: van ingeschreven woningzoekenden en doorplaatsing op Funda, tot een regionaal bekende website en tegenwoordig ook een flinke hoeveelheid social media volgers. Dit netwerk zorgt ervoor dat uw woning via een makelaar binnen no time verkocht kan zijn. Wist u bijvoorbeeld dat eind 2020 de gemiddelde verkooptijd in Nederland slechts 29 dagen was? Kunt u daar tegenop boksen als u ervoor kiest uw huis zelf te verkopen?

Tijd is geld, ook in dit geval

Dat wat je zelf doet je niets kost, is natuurlijk een illusie. Tijd is geld, ook in dit geval. En zonder dat we uw eventuele eigen verkoopskills tekort willen doen, moeten we sommige dingen gewoon overlaten aan de professionals. Toch? Verkoop uw huis binnen no time én tegen de meest interessante tarieven met de offertes van Makelaarverkenner.nl.

Uw huis verkopen zonder makelaar? Niet nodig! Start met Makelaarverkenner.

Bij Makelaarverkenner.nl kunnen wij u snel informatie over de makelaars in de regio bieden. Zo ontvangt u vrijblijvend meerdere offertes, zodat u de juiste en meest interessante partij voor uw woning vindt. Het gaat tenslotte om een flinke smak geld! Kunnen wij u verder helpen? Start met onze gratis tool en rond uw aanvraag binnen 1 minuut af!