Het Energielabel voor woningen is verplicht als je jouw huis wilt verkopen. Daarmee toon je de koper hoe energiezuinig jouw woning is. Het label heeft een score tussen A++++ (zeer energiezuinig) en G (zeer onzuinig). Wij helpen je in Goes en omgeving graag om het juiste label aan te vragen en dat te tonen tijdens de verkoop. 

Wij leggen je uit wat het energielabel voor woningen is, hoe dat werkt en hoe je het gebruikt. Het label is verplicht, dus daar moet je als verkoper voor zorgen als je jouw huis verkoopt. 

Energielabel voor woningen: verplicht bij verkoop

Je bent als eigenaar verplicht om het energielabel voor woningen te tonen bij de verkoop van jouw huis. Het Energielabel toont belangrijke informatie:

  • Energieprestatie: hoe energiezuinig de woning is
    Het energielabel heeft een score van A++++ tot G, dat aangeeft hoe energiezuinig de woning is. Hoe beter het label, hoe aantrekkelijker het huis daarmee is voor de koper.
  • Energiepotentieel: hoe energiezuinig de woning kan worden
    Het label toont daarnaast de kansen om de woning energiezuiniger te maken. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van zonnepanelen of de isolatie van het dak en de vloer.
  • Van het gas af: of de woning daar klaar voor is
    Kan een woning makkelijk van het gas af? Het label geeft aan of er extra isolatie nodig is en of er andere stappen gezet moeten worden om over te stappen op een elektrische warmtepomp of een aansluiting op een warmtenet. 

Tip: op de website van de Rijksoverheid staan een paar voorbeelden van energielabels, namelijk voor woningen met energielabel A+++ en energielabel C

Voor Goes en omgeving

Als makelaars in Goes en omgeving helpen we veel van onze verkopende klanten bij het aanvragen van een energielabel. We leggen uit hoe dat werkt, controleren of de aanvraag goed wordt verwerkt en zorgen voor de presentatie bij de verkoop.

Dat doen we natuurlijk in Goes en omgeving, dus ook in bijvoorbeeld Middelburg, Vlissingen, Domburg, Zierikzee, Burgh-Haamstede, Westkapelle, Bergen op Zoom. Op die manier begeleiden we verkopers bij de belangrijke stappen, waaronder de voorbereiding op de verkoop.

De eigenaar van een woning moet het energielabel (op tijd) aanvragen om de woning te mogen verkopen. Zonder label is het helaas niet mogelijk om de verkoop af te ronden. Daarom zorgen we er als verkoopmakelaar voor dat het label op tijd en op de juiste manier wordt aangevraagd. 

Tip: koop je een woning? Dan geldt het omgekeerde. De verkoper moet in dat geval zorgen voor een energielabel van de woning. Als aankopende makelaar controleren we of het energielabel beschikbaar is, zodat je dit kunt bekijken. Aan de hand daarvan krijg je een beter beeld van de energiekosten die je kunt verwachten als je de woning koopt.

Ervaren makelaars: goed geregeld

Wij regelen het energielabel in Goes en omgeving. Dat betekent dat we begeleiden bij het aanvragen én dat we kunnen uitleggen wat je op het label precies ziet. Bovendien weten we welke adviseurs het label mogen uitbrengen, hoe ze te werk gaan en waar ze op letten.

Dus zoek je meer informatie over het energielabel voor woningen? Dat is precies waarmee we je als makelaar goed kunnen helpen in Goes en bijvoorbeeld in Middelburg, Vlissingen, Domburg, Zierikzee, Burgh-Haamstede, Westkapelle, Bergen op Zoom. Wij hebben voor tal van woningen geholpen met het aanvragen van het label. Bovendien weten we welke maatregelen je kunt nemen om het label te verbeteren.

Energielabel aanvragen: zo werkt het

Verkoop je een woning in Goes of omgeving? Je kunt zelf het energielabel aanvragen. We leggen je graag uit hoe dat werkt.

Vraag jouw energielabel aan op energielabel.nl. Het is de officiële website hiervoor, waar je alle informatie vindt om dit te doen. Uiteraard kunnen we je vooraf uitleggen welke stappen je precies doorloopt en wat je daarvan kunt verwachten.

Tip: twijfel je over het energielabel van jouw woning of wil je dat verbeteren voordat je verkoopt? Wij kijken vaak mee bij energielabels, van allerlei soorten woningen. Dus zoek je de makkelijkste manier om het label te verbeteren? Of twijfel je over de score op het label? Dan vertellen we je daarover graag meer. 

Wij helpen met het energielabel voor woningen

We zijn jouw makelaar voor het energielabel voor woningen in Goes en omgeving. Dat betekent dat we je helpen met het aanvragen daarvan, net als bij het gebruik daarvan tijdens de verkoop. De koper of de aankopende makelaar zal normaal gesproken om het energielabel vragen. Op dat moment toon je het label, om aan te geven hoe energiezuinig de woning is.

Wordt er niet direct om gevraagd, dus ben je benieuwd wanneer het label van pas komt? Wij zorgen ervoor dat we dit voor je in de gaten houden. Zo voldoe je netjes aan de wet- en regelgeving en de richtlijnen die hiervoor gelden. 

Wil je het energielabel voor jouw woning aanvragen om de woning te verkopen? Neem contact met ons op als je daarvoor hulp zoekt. Wij zijn jouw ervaren makelaar, om je volledig bij de verkoop te begeleiden.